article 004

کمپرسورهای گریز از مرکز (توربوکور) بدون روغن

این نوع کمپرسورها از60  تا 200 اسب ساخته شده اند. در این کمپرسورها روغن جهت روغن کاری قطعات حذف شده است. این نوع کمپرسورها دور متغیر بوده و یاتاقان ها از نوع شعاعی و محوری به طور مغناطیسی هستند که به وسیله یک سیستم الکترونیکی کنترل می شوند. این یاتاقان های مغناطیسی باعث می شوند که شفت روتور در ما بین این فضای مغناطیسی قرار گرفته و اصطحکاک به صفر برسد. دور شفت روتور مجموعه ای از سنسورها به صورت یک رینگ قرار دارند که در هر دقیقیه شش میلیون بار وضعیت قرار گرفتن شفت روتور را چک می کند که در وضعیت صحیحی قرار گرفته باشد و از موقعیت مکانی خود خارج نشود.

 

حذف روغن از کمپرسورها چه مزایایی دارد؟

جدایی از مشکلاتی که روغن کمپرسور وروغن کاری یک کمپرسور برودتی دارد. این مشکلات شامل رساندن روغن به تمام قطعات متحرک، کنترل فشار پمپ روغن، جدا کردن روغن و به حداقل رساندن روغن خروجی از کارتر کمپرسور و باز گرداندن آن به کارتر کمپرسور. . . .

 

حال باید ببینیم وجود روغن در یک سیستم برودتی آیا معایب دیگری نیز دارد؟

همان طور که میدانید حتی با نصب بهترین اویل سپراتورها در خروجی کمپرسورهای برودتی، روغنی که از کارتر کمپرسور به واسطه ی مبرد فرار می کند را می توان به حداقل رساند ولی نمی توان درصد آن را به صفر رساند. پس همواره در حین کار سطح سیستم داخلی تمام قطعات و اجزایی که شامل لوله و شیرآلات و کنترل آلات و. . . می شود را فیلمی از روغن می پوشاند. از مهم ترین معایب قرار گرفتن این فیلم روغن کاهش ضریب انتقال حرارت در اواپراتورو کندانسور می باشد.

در تحقیق شماره 6 که توسط انجمن اشره چندین سال پیش انجام شده است مشخص شده و در یک چیلرسانتریفوژ که 12 درصد مخلوط مبردو روغن که در سیستم گردش می کند را روغن تشکیل داده، کاهش راندمان 15 الی 20 درصدی مشاهده می شود. کمپرسورهای توربوکور برای کار با مبرد R134 بهینه و ساخته شده اند صدای تولیدشده کمتراز 70 Db می باشد. همچنین وزن این کمپرسورها، نسبت به کمپرسور مشابه با همان ظرفیت برودتی معادل20  درصد کمتر می باشد. این کمپرسورها اصطلاحا، کمپرسورهای دارای مغز نامیده میشود. بردهای کنترل دیجیتالی این نوع کمپرسور ها قدرت تشخیص شکل احتمالی به وجود آمده در کمپرسور و قابلیت رفع عیب به وجود آمده را دارا می باشد. این کمپرسور های نسل جدید به طور مستقیم قابلیت اتصال به شبکه، مانیتورکردن و کنترل آن توسط شبکه بدون پرداخت هزینه اضافی و اتصال تجهیزات اضافی را دارا می باشد.

در این کمپرسور ها در قسمت مدارات برقی یک رکتیفایر یا همان یکسو کننده وجود دارد که جریان متناوب کمپرسور به ولتاژبان در جریان مستقیم جهت استفاده در موتور ویاتاقان های مغناطیسی تبدیل می کند.

خازنهای موجود در کمپرسور نقش یک فیلتر در برق مستقیم خروجی از رکتیفایر و همچنین به عنوان یک منبع ذخیره انرژی برای شناور نگه داشتن روتور ما بین یا تاقان های مغناطیسی و جلوگیری از سقوط ناگهانی آن در صورتیکه برق ورودی کمپرسور ناگهان قطع شود تعبیه شده است. مزیال استفاده شده در ریخته گری پوسته ابن نوع کمپرسورها از آلیاژ آلومینیوم مورد استفاده در صنعت هوانوردی می باشد. همچنین محفظه قابی که در بالای کمپرسور که از کلیه قطعات و بردهای الکترونیکی و به طور کلی از مغز کمپرسور محافظت می کند از نوعی خاص پلاستیک ساخته شده که قابلیت ارتجاعی بسیار خوبی در تغییرات دمایی زیاد را دارد.

 

کمپرستورهای توربوکور دارای مغز مدل TG 310 :

این مدل کمپرسورهای توربوکور بر خلاف سری مدل های TT وVTT  بامبرد R 1234ZE کار می کند. از مزایای این مبرد نسبت به مبرد R 134a که در دو مدلTT  و VTT مورد استفاده قرار میگیرد می توان به کاهش 99. 6 درصدی تولید گاز CO2 در پردسه تولید این مبرد نسبت به R134a دانست همچنین پایداری بسیار کم آن یعنی 18 روز در مقابل پایداری مبرد R134a درجو که برابر 18 سال است. این مبرد که جزء مبردهای سری HFO حساب می شودکه اثر تخریبی آن بر محیط اطراف بسیار پین تر از مبردهایHFC  امروزی می باشد. HFO ها یا هیه رو فلوئوروالفین ها مبردهای نسل چهارم نامیده می شود که از معروف ترین آنها که در حال حاضر دردر سیستمهای سرماشین استفاده می شود می توان بهR1234ZE  و R1234YF اشاره کرد. دارای عددGWP  کمتر از یک است. این عدد مشخص کننده پتانسیل مبرد و میزان نقش آن در گرمایش اتمسفر زمین می باشد. دارای عددODP  برابر صفر است. این عدد مشخص کننده پتانسیل مبرد و میزان نقش آن در تخریب لایه اوزون می باشد. نحوه ی اتصال کمپرسورهای توربوکور به کامپیوتر از طریق پورت RS232 می باشد.

نرم افزارمونیتورینگ پس از اتصال کابل RS232 به اسلات DB9 و وصل کردن آنها به درگاه COM کامپیوتر و نصب برنامه مانیتورینگ داده های ارسالی توسط کمپرسورمونیتور شده و قابل مشاهده و کنترل می باشد. قبل از شروع کار باید از وضعیت قرار گیری جامپرهای شماره JP2 و JP7 مطمئن بود.

مقاله پیشین
مقایسه اواپراتور Direct Expansion با Flooded در چیلرهای تراکمی
مقاله بعدی
مقایسه اثرات مخرب زیست محیطی چیلرهای جذبی و تراکمی

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

فهرست